duminică, 10 iunie 2012

Tort cu două blaturi

DSC04381 Pai... nu am stiut cum sa-l intitulez :) Daca aveti o alta idee... sunt deschisa oricarei propuneri :) Nu ma mai intind cu vorba. Sa trecem la treaba :D Intai facem un blat din 4 oua, cu cacao, asa cum am povestit aici. Apoi, pregatim, pe langa blatul cu cacao, urmatoarele ingrediente: Blat alb: 4-5 albusuri (depinde cat de mari sunt ouale),120 g zahar, un praf de sare, 80 g nuca macinata, 2 linguri (rase) faina, 20 g nuca de cocos, 20 g mac; Crema: 4-5 galbenusuri, 4 linguri zahar (daca doriti mai puteti "taia" din cantitatea de zahar), 2,5-3 liguri faina, 1/2 l lapte, esenta de vanilie, 100 g unt. DSC04376 Cat timp se coace blatul maro, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, dupa care incorporam si zaharul si continuam sa mixam, pana obtinem o bezea lucioasa. Incorporam cu grija nuca macinata, amestecata impreuna cu faina, nuca de cocos si macul. Coacem, in cuptorul preincalzit, cca 25 de minute, la foc mediu, cat sa nu se maroneasca prea tare. Lasam blaturile la racit si ne ocupam de crema: peste galbenusurile mixate bine cu zaharul, si mai apoi cu faina, turnam, treptat, laptele, amestecand sa nu se faca cocoloase. Punem la fiert compozitia obtinuta (eu folosesc o oala cu fund dublu) si amestecam pana sa ingroasa. In acest moment stingem focul si lasam compozitia sa se racoreasca. Adaugam vanilia, incorporam si untul. DSC04372 Asamblarea e floare la ureche: o felie de blat maro (caci il vom taia in doua), 1/3 crema, blat alb, 1/3 crema, felie de blat maro, 1/3 crema. Insiropati, daca doriti, blatul maro. DSC04390 Presaram peste tort nuca de cocos. DSC04395 Cam asta e tot :) DSC04380

11 comentarii: